09.30-10.00 Ankomst og formiddagskaffe
10.00-10.30 Velkomst og introduktion til stedet v/ Grev Christian Lerche-Lerchenborg
Lerchenborg blev opført i 1743-53 af general Christian Lerche. Hovedbygningen, avlsbygningerne og parken, der er anlagt efter barokkens krav til symmetri, udgør en arkitektonisk helhed, der er enestående i Danmark. Lerchenborg har en rig historie, der kan genkaldes både udenpå og indeni bygningerne. I 2015 åbnede Lerchenborg på daværende tidspunkt Skandinaviens største solcellepark på 80 hektar.
10.30-11.00 Indlæg fra Emma Fourdanova og Andrey Dara, CarbonSpaceTech (indlæg på engelsk)
CarbonSpaceTech arbejder med en teknologi der kan måle klimatrykket inden for land- og skovbrug. De bruger bl.a. AI-teknologier til at behandle flere lag af satellit-, sensor- og lagerdata, der giver indsigt i gårdens-, markens- og skovens emissioner/ optag, så ejerne lettere kan træffe klimaansvarlige beslutninger for deres bedrift/ virksomhed, og se hvordan deres tiltag bidrager til den grønne omstilling.
11.00-11.30 Indlæg fra John Haugaard, driftsleder på Lerchenborg gods om egne erfaringer med at binde CO2 på bedriften
John har mange års erfaring med Conservation Agriculture, der er et dyrkningssystem, der skal forene bæredygtighed og høj produktivitet. Vi glæder os til Johns indlæg og til den efterfølgende markdemonstration.
11.30-12.30 Markdemonstration
12.30-13.00 Frokost
13.00-14.30 Paneldebat om CO2-binding på bedriften
Indledt med 2 x 15 minutters præsentation fra Esben Jensen, Agreena og Lars Munkholm, AU
Esben Jensen er Regional Head, Northern Europe hos Agreena. Agreena tilbyder landbrug en ekstra indtægtskilde gennem salg af CO2-certifikater i det frivillige kulstofmarked ved at måle, rapportere og validere CO2-udledninger og CO2-optag på markniveau, for dernæst at udstede certifikater. Esben vil i debatten have det forretningsmæssige perspektiv på CO2-binding på bedriften.
Lars Munkholm er en højt anerkendt forsker i kulstof i dyrket jord og effekter af kulstoffet på jordens dyrkningsegenskaber. Lars er tilknyttet Aarhus Universitets Institut for Agroøkologi - Jordens frugtbarhed. Lars vil i debatten have det forskningsmæssige perspektiv på CO2-binding på bedriften.
John Haugaard er driftsleder på Lerchenborg gods og har hel del praktisk erfaring med at få Conservation Agriculture til at fungere i praksis. John vil i debatten have det praktiske perspektiv på CO2-binding på bedriften.
Moderator: Erik Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarers Klimaafdeling.
14.30-15.00 Rundvisning i hovedbygningen
Grev Christian Lerche-Lerchenborg vil afslutte dagen med en rundvisning i hovedbygningens historiske rammer.